A kiváló vezető

Megértés | Bizalom | Elkötelezettség | Kibontakozás

A kiváló vezető

A PRAESTA megközelítésmódjának középpontjában a kiváló vezető, Ön áll. Mindaz, ami Önnel történik, ami inspirálja, ami kihívást jelent, ami esetleg elakadást okoz.

Amikor már jó néhány év vezetői tapasztalat van a hátunk mögött, érdemes megállni és visszanézni, hogy könnyebben megérthessük: mi is teszi kiválóvá a vezetőt?

Hitünk szerint a vezetői kiválóság nem állapot, hanem  folyamat: állandó utazás, szüntelen fejlődés, folytonos haladás.

Vezetőként – az esetek túlnyomó többségében – ugyanazt a pályát írjuk le egy-egy új kinevezés alkalmával  (pioneering, participating, mastering). Kezdetben főleg a feladat köti le a figyelmet, végül leginkább a szervezeti teljesítményre és a személyes továbblépésre koncentrálunk. Aztán jön a következő kihívás és újra bejárjuk ugyanezt az utat. Mindeközben folyamatosan változunk, fejlődünk, tapasztalunk.

A vezetői kiválóság nem, vagyis leginkább nem a feladat mesteri szintű ismeretében rejlik. Inkább a külső és belső működési harmónia kialakításának képességében. Az, hogy hogyan bánunk az egyes  emberekkel, a szervezeti  értékekkel, hogy hogyan kezeljük az erőforrásainkat, mennyi időt szánunk  önmagunk fejlesztésére, milyen módon tudjuk egyensúlyi helyzetbe hozni hivatásunkat  és  magánéletünket, hogy mennyire vagyunk képesek a sikerek megünneplésére,  mind, együtt  határozzák meg vezetői  mivoltunkat és lábnyomunkat, vagyis a következő vezetői generációkra hagyott értékeket.

Mi a PRAESTA-ban azért vagyunk, hogy ennek az útnak egy részén elkísérjük és legjobb tudásunk, tapasztalatunk szerint támogassuk  Önt kiválóságának folyamatos, szakadatlan kibontakoztatásában.

Lépjen velünk kapcsolatba, beszélgessünk!